Mrkvový dort ze špaldové mouky s marmeládou

Mrkvový dort ze špaldové mouky s marmeládou

Ingredience

  • 4 bio mrkve
  • 1 bio jablko
  • 100 g bio hladké špaldové mouky
  • 190 g bio bílého jogurtu
  • 80 g bio medu
  • 2 bio vejce
  • 4 lžíce bio vloček
  • 10 ml bio olivového oleje
  • hrst bio nasekaných vlašských ořechů
  • bio kypřicí prášek
  • bio džem (malinový, jahodový)
  • 250 g bio polotučného tvarohu
  • šťáva z bio citronu
  • 1 bio vanilkový cukr

 

POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Jablko a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte jogurt, med, vajíčka, olej a vše promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, ovesné vločky a kypřicí prášek, přidejte k první směsi a opět promíchejte. Nakonec vsypte polovinu nasekaných ořechů, smíchejte a směs vylijte do formy vystlané pečicím papírem. Pečte zhruba 50 minut a mezitím si připravte krém tak, že spojíte tvaroh, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Upečený korpus nechte vychladnout, rozřízněte jej na dvě poloviny, jednu potřete směsí s tvarohem a druhou marmeládou. Poté opět slepte, vršek dortu potřete zbytkem tvarohového krému a posypte nasekanými ořechy. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.

 

 

 

 

Ingredience:

mrkev vejce vločky ovesné