Mrkvový dort ze špaldové mouky s marmeládou
Ingredience
- 4 bio mrkve
- 1 bio jablko
- 100 g bio hladké špaldové mouky
- 190 g bio bílého jogurtu
- 80 g bio medu
- 2 bio vejce
- 4 lžíce bio vloček
- 10 ml bio olivového oleje
- hrst bio nasekaných vlašských ořechů
- bio kypřicí prášek
- bio džem (malinový, jahodový)
- 250 g bio polotučného tvarohu
- šťáva z bio citronu
- 1 bio vanilkový cukr
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Jablko a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte jogurt, med, vajíčka, olej a vše promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, ovesné vločky a kypřicí prášek, přidejte k první směsi a opět promíchejte. Nakonec vsypte polovinu nasekaných ořechů, smíchejte a směs vylijte do formy vystlané pečicím papírem. Pečte zhruba 50 minut a mezitím si připravte krém tak, že spojíte tvaroh, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Upečený korpus nechte vychladnout, rozřízněte jej na dvě poloviny, jednu potřete směsí s tvarohem a druhou marmeládou. Poté opět slepte, vršek dortu potřete zbytkem tvarohového krému a posypte nasekanými ořechy. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.