Banánové lívanečky s jahodami nebo se zmrzlinou
Ingredience
- 70 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 1 lžička prášku do pečiva
- 70 ml plnotučného mléka
- 1 vejce
- 2 zralé měkké banány
- + máslo
Na zdobení
- šlehačka
- drobné ovoce
- čokoláda, skořice, oříškové máslo
Postup
Příprava těsta na lívance je velmi snadná. Všechny suroviny dejte do mixéru a umixujte hladké, dokonale jednotné těsto. Pak je nechte 15 minut odpočívat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívanečky.
Lívanečky smažte na nepřilnavé pánvi, můžete lehce mašlovat máslem. Zdobte je podle chuti a sezony. V létě jsou chutné se zmrzlinou, v zimě třeba s karamelizovaným jablíčkem.
Ingredience: