Maďarský tvarohový koláč
Suroviny:
Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 100 g Hery
- ½ hrnku cukru
- ½ prášku do pečiva
Náplň:
- 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 100 ml mléka
Poleva:
- ½ plechovky Salka
- 4 PL zakysané smetany
- 50 g čokolády na vaření
Příprava:
Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Ingredience: