Hovězí rump steak s pastinákovým pyré a pestem z tymiánu

Hovězí rump steak s pastinákovým pyré a pestem z tymiánu

SUROVINY

NA MASO A NA PYRÉ:

NA PESTO:

 

POSTUP

1) Hovězí rump steak vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.
2) Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
3) Pastinák, česnek a brambory oloupejte, pak nakrájejte na malé kostičky. Dejte je na připravený plech, pokapejte olejem a pečte 20–25 minut na 180 °C.
4) Tymián se všemi dalšími surovinami na pesto rozmixujte.
5) Všechnu upečenou zeleninu rozmixujte na jemné pyré. Podle chuti osolte a opepřete.
6) Maso očistěte, pak jej celé potřete trochou oleje. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a na středním plameni maso opékejte 5–6 minut z každé strany. Nechte 5 minut odpočinout, pak nakrájejte na plátky.
7) Podávejte s pastinákovým pyré a tymiánovým pestem.
 
TIP: Maso můžete ozdobit několika snítkami čerstvého tymiánu.