Pikantní vepřová žebra s opečeným chlebem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 90 minut Náročnost: **
Ingredience:
1,6 kg vepřových žebírek
100 g rajského protlaku
100 g kremžské hořčice
50 g medu
2 lžíce sušené cibule
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného chilli
200 g řapíkatého celeru
sůl, pepř
plátky chleba
Hořčicový dip:
1 zakysaná smetana
kremžská hořčice
med, sůl a pepř
Nivový dip:
100 g strouhané nivy
300 g selského bílého jogurtu
sůl, pepř, sušený česnek
Koprová majonéza:
200 g majonézy
2 hrsti sekaného kopru
sůl, pepř, citronová šťáva
Postup:
- Vepřová žebra osolíme a opepříme. V míse smícháme med, protlak, hořčici a všechno koření
a dobře promícháme. Marinádu rozetřeme na žebra a nakonec posypeme řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky. Žebra zabalíme do alobalu a necháme nejlépe přes noc marinovat. - Žebra grilujeme nejprve v alobalu cca 30 minut a poté je vyjmeme z alobalu a dogrilujeme, aby byla krásně opečená.
- U všech tří dipů stačí smíchat jednotlivé ingredience a dochutit podle své chuti.
Tip: Věděli jste, že welfare zvířat představuje dlouhodobou prioritu dozorové činnosti Státní veterinární správy? V roce 2020 provedla SVS v této oblasti více než 6800 kontrol. Procento zjištěných závad mírně meziročně kleslo u hospodářských zvířat z 22 % na 19 %.
zdroj: akademiekvality.cz