Polévka z batátů
Ingredience
- České Ghíčko bio dle potřeby
- 370g batátů
- 1 bílá cibule
- 110g řapíkatého celeru
- 36g petržele
- himalájská sůl dle chuti
- majoránka dle chuti
- 1 litr vody
- celerová nať na ozdobení
Příprava
Batáty se dají použít všude a polévky jsou z nich úžasné a tady je jedna z nich.
Než se pustíme do přípravy polévky, očistíme si a nakrájíme zeleninu. V hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme pokrájenou zeleninu, kterou krátce prohřejeme a zalijeme vodou, připravovanou polévku osolíme a okořeníme majoránkou, vaříme do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku můžeme rozšťouchat nebo rozmixovat dohladka. Já jsem zeleninu v polévce jen jemně rozmačkala a před servírováním ozdobila celerovou natí.
Pokud chceme mít polévku krémovou a hladkou, přepasírujeme ji a zjemníme rostlinnou smetanou, mandlovým mlékem, případně jogurtem či smetanou pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu.
Přeji dobrou chuť.
zdroj: ceskeghicko.cz