Pak -čoi a udon nudle z woku

Pak -čoi a udon nudle z woku

 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 25 minut

Ingredience

Čerstvé udon nudle ( nebo 200 g sušených ) 400 g 
Sojová omáčka 2 lžíce
Baby pak - čoi 600 g
Jarní cibulka 1 svazek
Česnek 2 stroužky
Sůl  
Kokosový olej 2 lžíce
Sladká chilli omáčka 2 lžíce
Kořenící směs na omáčku gado gado 70 g 
Chilli vločky 1/2 - 1 lžička
Pražené solené arašídy 30 g


POSTUP
 
Udon nudle vaříme ve větším množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat, poté v míse smícháme se sojovou omáčkou.

Pak - čoi očistíme a omyjeme. Stonky nasekáme , zelenou část nahrubo natrháme. Jarní cibulku očistime a omyjeme. Bílou a zelenou část cibulky nakrájíme zvlášť na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bílou část cibulky spěníme na kokosovém oleji, přídáme nasekané stonky pak - čoi a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.

Přidáme nudle a chilli omáčku a prohřejeme. Vmícháme koření na gado gado, dochutíme solí a chilli.

Podáváme nudle v hlubším talíře posypané zelenou částí jarní cibulky a arašídy.

TIP
- Kořenící směs na omáčku gado gado můžeme udělat doma sami: umeleme po 1 PL semínek koriandru a římského kmínu a smícháme se 2 ČL chilli vloček, 1 PL hnědého cukru, 1 ČL solí a 1 ČL česnekového prašku. Na suché pánvi opražíme za stálého míchání dozlatova 60 g kokosových vloček. Vyjmeme je, necháme vychladnout a smícháme se 100 g pražených solených arašídů a 60 g smažené cibulky. Polovinu směsi nahrubo nasekáme, zbytek nasypeme se směsi koření do sekáčku a zpracujeme najemno. Obě poloviny spolu promícháme. Ve sklenicí s víčkem výdrží směs v chladníčce 3 - 4 týdny.