Sváteční chlebíčky s křupavou jarní zeleninou
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 10 minut
Ingredience
Plnotučného tvarohu | 250 g |
Lučina | 1 ks |
Jarní cibulka | |
Celozrnný chleba | 4-6 krajíčků |
Špetka soli na dochucení | |
Ředkvičky | |
Zelené fazolky | |
Cuketa | |
Červená paprika | |
Karotky | |
Prstíky chřestu | |
Kvítky a bylinky podle chuti na ozdobení |
POSTUP
Ředkvičky pokrájíme na kolečka, zelené fazolky přepůlíme, cukety nakrájíme na plátky. Karotku a prstíky chřestu nakrájíme podélně. Očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky a nasucho opečeme nebo ogrilujeme. Cibulku očistěte, rozdělte ji na bílou a zelenou část. Zelenou část rozkrojíme podélně a pák na cca 2 cm velké kousky. Bílou část nakrájíme najemno. Tvaroh a lučinu spolu promícháme dohladka. Ke směsi přidáme bílou část cibulky a osolíme podle chuti. Namažeme na krajíce chleba, ozdobíme pokrájenou čerstvou zeleninou, bylinkami a květy.
Chlebíčky servírujeme ihned po ozdobeni.
TIP
- Fazolky je nutné před přípravou zbavit tvrdých stopek. Můžeme je jen krátce povařit, poté prudce zchladit - budou pák lépe stravitelné.
zdroj: www.lamart.cz