Sváteční chlebíčky s křupavou jarní zeleninou

Sváteční chlebíčky s křupavou jarní zeleninou
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 10 minut

Ingredience

Plnotučného tvarohu  250 g 
Lučina  1 ks
Jarní cibulka  
Celozrnný chleba  4-6 krajíčků
Špetka soli na dochucení
Ředkvičky  
Zelené fazolky  
Cuketa  
Červená paprika  
Karotky  
Prstíky chřestu  
Kvítky a bylinky podle chuti na ozdobení


POSTUP
Ředkvičky pokrájíme na kolečka, zelené fazolky přepůlíme, cukety nakrájíme na plátky. Karotku a prstíky chřestu nakrájíme podélně. Očištěnou papriku nakrájíme na větší kousky a nasucho opečeme nebo ogrilujeme. Cibulku očistěte, rozdělte ji na bílou a zelenou část. Zelenou část rozkrojíme podélně a pák na cca 2 cm velké kousky. Bílou část nakrájíme najemno. Tvaroh a lučinu spolu promícháme dohladka. Ke směsi přidáme bílou část cibulky a osolíme podle chuti. Namažeme na krajíce chleba, ozdobíme pokrájenou čerstvou zeleninou, bylinkami a květy.

Chlebíčky servírujeme ihned po ozdobeni.

TIP
- Fazolky je nutné před přípravou zbavit tvrdých stopek. Můžeme je jen krátce povařit, poté prudce zchladit - budou pák lépe stravitelné.