Máte rádi ananas? Vyzkoušejte tento skvělý dezert
Suroviny:
Korpus:
- 5 vajíček
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Krém na korpus:
- 500 ml Mascarpone
- 500 ml vanilkového pudingu
- 1 velký ananasový kompot
Příprava:
Recept je na velký plech.
Ušleháme těsto, upečeme na 180 stupňů, párátkem vpichem zjistíme, zda je korpus správně upečený. Podle výkonu trouby se doba pečení pohybuje asi 15 minut.
Šťávu z ananasu slejeme a namočíme a rozpustíme želatinu 1 velkou lžíci. Ananas nakrájíme má malilinké kousky.
Mascarpone vyšleháme s pudingem, přidáme rozpuštěnou želatinu, kousky ovoce, vše promícháme a vylejeme na korpus, dáme vytuhnout. Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou na vaření a mandlovými lupínky.
Ingredience: