Máte rádi ananas? Vyzkoušejte tento skvělý dezert

Máte rádi ananas? Vyzkoušejte tento skvělý dezert

Suroviny:

Korpus:

  • 5 vajíček
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Krém na korpus:

  • 500 ml Mascarpone
  • 500 ml vanilkového pudingu
  • 1 velký ananasový kompot

 

Příprava:

Recept je na velký plech.

Ušleháme těsto, upečeme na 180 stupňů, párátkem vpichem zjistíme, zda je korpus správně upečený. Podle výkonu trouby se doba pečení pohybuje asi 15 minut.

Šťávu z ananasu slejeme a namočíme a rozpustíme želatinu 1 velkou lžíci. Ananas nakrájíme má malilinké kousky.

Mascarpone vyšleháme s pudingem, přidáme rozpuštěnou želatinu, kousky ovoce, vše promícháme a vylejeme na korpus, dáme vytuhnout. Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou na vaření a mandlovými lupínky.

 

Ingredience: