Tiramisu roláda
Suroviny:
KORPUS:
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 80 g polohrubé mouky
KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka (dle chuti – cca 3PL)
DÁLE:
- 20 dětských piškotů
- 150 silné černé kávy
- 2 PL rumu
- kakao
- 50 g mléčné čokolády
Příprava:
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, lehce vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme asi 12 minut. Upečený piškot srolujeme i s papírem a necháme vychladnout. Mascarpone smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, spojíme s ušlehanou smetanou. Z piškotu odstraníme papír a natřeme asi polovinu krému. Dětské piškoty máčíme ve studené kávě s rumem a skládáme vždy dva k sobě podél delšího kraje korpusu. Stočíme do rolády, přitom korpus pokapeme zbytkem kávy. Roládu uložíme na tác, potřeme krémem, hustě posypeme kakaem a zbytkem krému ozdobíme. Necháme ztuhnout v ledničce. Nad párou rozpustíme čokoládu, natřeme ji na pečící papír a ztuhlou nakrájíme na kousky, kterými roládu ozdobíme.
Ingredience: