Kuře na citronu s cibulovo-paprikovou marmeládou

Kuře na citronu s cibulovo-paprikovou marmeládou

Postup:

  1. Stehenní řízky nejprve očistěte. Poté je zastrouhejte kůrou z citronu, lehce zakápněte šťávou z citronu a zalijte olivovým olejem.
  2. Maso osolte, opepřete, přidejte tymián a rozmáčknutý česnek. 
  3. Opatrně, ale důkladně promíchejte. Maso nechte 3 hodiny marinovat v lednici, následně ho nechte chvíli v pokojové teplotě (kvůli teplotnímu šoku).
  4. A můžete začít grilovat: po obou stranách 5 minut, než je maso hotové. Pak ho zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout na teplém místě. 

Postup marmeláda:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, papriky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve nalijte olivový olej a papriky s cibulí důkladně a zprudka orestujte.
  2. Přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat, osolte a opepřete. Marmeládu zalijte vinným octem a nechte vyvařit. Nakonec ozdobte čerstvou bazalkou.
  3. Papriky opalte flambovací pistolí nebo opečte na grilu. Poté je vložte do sáčků a nechte zapařit. Jakmile vychladnou, oloupejte je a vyndejte semínka.
  4. Bulgur vařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Uvařený bulgur promíchejte v míse s na kostičky nakrájeným rajčetem a olivovým olejem.
  5. Přidejte kůru a šťávu z jednoho citronu, nasekanou petržel a půlku granátového jablka.
  6. Salátem pak naplňte studené papriky, zakápněte je olivovým olejem, šťávou z citronu a zastrouhejte kůrou.
  7. Přidejte pinie, sůl, pepř a zbylá zrníčka granátového jablka.

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kure-na-citronu-s-cibulovo-paprikovou-marmeladou