Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut  Náročnost: *

Ingredience:

500 g mraženého špenátu listového – sekaného od AGRO Jesenice u Prahy a. s. ze Středočeského kraje
1 větší cibule
3 stroužky česneku
80 g másla
500 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
250 ml smetany 33%
4 vejce
ocet, sůl, pepř, muškátový oříšek

 

Postup:

  1. Na másle zpěníme cibulku a česnek nakrájený na kostičky. Přidáme nasekaný špenát, který jsme předem rozmrazili a vymačkali z něj vodu. Přidáme víno a necháme ho zredukovat na polovinu. Zalijeme vývarem a necháme vařit 10 minut.
  2. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a důkladně promixujme. Ke konci mixovaní přidáme zbytek másla na zjemnění.
  3. V jiném hrnci si zavaříme vodu s trochou octa. Uděláme vodní vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme cca 3 minuty. Žloutek musí být tekutý.
  4. Polévku můžeme vylepšit na másle opečenými kostičkami z housky

 

 

zdroj: www.regionalnipotravina.cz 

 

Ingredience: