Špenátová polévka se zastřeným vejcem
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *
Ingredience:
500 g mraženého špenátu listového – sekaného od AGRO Jesenice u Prahy a. s. ze Středočeského kraje
1 větší cibule
3 stroužky česneku
80 g másla
500 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
250 ml smetany 33%
4 vejce
ocet, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
- Na másle zpěníme cibulku a česnek nakrájený na kostičky. Přidáme nasekaný špenát, který jsme předem rozmrazili a vymačkali z něj vodu. Přidáme víno a necháme ho zredukovat na polovinu. Zalijeme vývarem a necháme vařit 10 minut.
- Polévku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a důkladně promixujme. Ke konci mixovaní přidáme zbytek másla na zjemnění.
- V jiném hrnci si zavaříme vodu s trochou octa. Uděláme vodní vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme cca 3 minuty. Žloutek musí být tekutý.
- Polévku můžeme vylepšit na másle opečenými kostičkami z housky
zdroj: www.regionalnipotravina.cz
Ingredience: