Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Suroviny:

  • máslo 170 g
  • kvalitní čokoláda 300 g
  • třtinový cukr 300 g
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • vejce 4 ks>
  • hladká mouka 120 g
  • solené arašídy 150 g

NÁPLŇ: 

  • arašídová pomazánka 150 g
  • máslo 120 g
  • cukr moučka 60 g
  • sůl 1/4 lžičky
  • muškátový oříšek 1/4 lžičky
  • mléko 2 lžíce
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • čokoláda 150 g

 

Příprava:

Troubu předehřejte na 160°C. Plech o velikosti cca 22 x 30 cm vyložte pečícím papírem. V menším hrnci rozpusťte máslo a přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Sundejte z plotny a směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká a lesklá. Čokoládovou směs přelijte do větší mísy. Přidejte cukr, extrakt, vejce a pořádně zamíchejte. Nakonec postupně vmíchejte mouku a arašídy. Směs na brownies nalijte na plech a rovnoměrně uhlaďte po celé ploše plechu. Pečte asi 25 až 30 minut. Jestli je brownies upečené, zjistíte tak, že zapíchnete čistou špejli doprostřed koláče. Špejle by po vytažení měla být suchá. Brownies vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Náplň si připravte v elektrickém mixéru tak, že do mísy dejte arašídovou pomazánku, polovinu másla (60 g) a vymíchejte do hladka. Poté přidejte cukr, sůl, muškátový oříšek, mléko a extrakt. Rozmixujte do hladka. Připravenou náplň rozetřete na vychladlé brownies. Zbytek másla a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Nechte lehce vychladnout a poté čokoládou přelijte brownies. Polevu nechte ztuhnout v ledničce. Brownies rozkrájejte na kostky a podá

Ingredience: