Velikonoční nádivka v mističkách
Ingredience
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
- Houska 5 ks
- České máslo 84 % mléčného tuku 75 g
- Čerstvé mléko plnotučné 200 ml
- Jarní cibulka 2 ks
- Nať petržele 1 hrst
- Anglická slanina 200 g
- Muškátový oříšek
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
POSTUP
- Nejprve nakrájejte housky na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.
- Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky (můžete i lehce orestovat), nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno.
- Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, nať petržele, sůl, pepř, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
- Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
- V míse dobře smíchejte všechny ingredience a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
- Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo pekáčku.
- Pečte dozlatova, cca 20–30 minut (podle zvolených zapékacích misek).
- Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, třeba doplněnou salátem.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/velikonocni-nadivka-v-mistickach