Zapečené Fettucine s krůtím masem, mozzarelou a cottage

Zapečené Fettucine s krůtím masem, mozzarelou a cottage

Ingredience

  • 400 g Fetuccine
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 250 g mozzarelly
  • 250 g sýra cottage
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 malá cibule
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 plechovka rajčat
  • olivový olej
  • sůl, pepř

 

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi necháme na oleji zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme krůtí maso a opečeme ho. Do masa vmícháme konzervovaná rajčata, oregano, osolíme, opepříme a společně vaříme 15 minut.

V misce rozmícháme sýr cottage s majoránkou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme olejem, dospod dáme polovinu masové směsi, pak přidáme uvařené těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs. Pečeme v troubě 30 minut.

Těstoviny vyndáme z trouby a na povrch naskládáme jarní cibulky nakrájené na delší kousky, plátky rajčat a natrhanou mozzarellu. Vrátíme do trouby a zapékáme zhruba 10 minut.

 

 

zdroj: https://www.panzani.cz/recept/32/