Kuřecí spiedini
Příprava: 45 – 60 minut Počet porcí: 4
Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
3 menší cukety
6 lžic olivového oleje
20 g másla
2 stroužky česneku
1 citron
Parmazán
Mořská sůl
Pepř
Strouhanka
Čerstvé oregano
Petrželová nať
4 lžíce majonézy
3 lžíce bílého jogurtu
4-5 nakládaných okurek
Postup:
1/ Nejdříve si v hrnci rozehřejte olivový olej s máslem. Po rozpuštění másla, dejte hned stranou. 2 stroužky česneku rozdrťte a přidejte do směsi, osolte a opepřete a nechte vychladit. Mezitím si rozpalte gril.
2/ Připravte si strouhanku a nastrouhejte kůru z citronu a parmazán. Oregano i petrželovou nať nasekejte nadrobno a vše společně promíchejte.
3/ Z kuřecího mletého masa udělejte kuličky. Připravené kuličky namáčejte v olivové marinádě a pak obalte ve strouhance a nechte ještě chvíli odpočívat.
4/ Nakrájejte si cukety podélně na tenké plátky. Kuřecí kuličky zatočte do plátku cukety a propíchněte špízovou jehlou nebo špejlí a položte na gril.
5/ Na grilu spiedini pravidelně otáčejte.
6/ Připravte si jednoduchou osvěžující omáčku. Smíchejte 4 lžíce majonézy s 3 lžícemi bílého jogurtu a najemno si do ní nakrájejte připravené nakládané okurky. Poté už jen osolte a opepřete a podávejte se spiedini a salátkem.