Domácí griliášové trubičky
Suroviny:
- 17 dkg ořechů
- 17 dkg moučkového cukru
- 4 bílky
- 6 lžic vody
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- máslo a hrubá mouka na vysypání plechu
Příprava:
Ořechy, bílky a cukr šleháme asi 5 minut, pak přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.
Na máslem a moukou vysypaný plech tvoříme kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce l mm, max. 1,5 mm tak, aby plech prosvítal. Pečeme při 180°C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované. Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na trubičku. Spoj dobře přitiskneme. Zchladlé natočit nejdou, vyžaduje to tedy opravdu hbité pohyby.
Studené potřeme čokoládou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.
Plníme jakýmkoliv čokoládovým, máslovým, či jiným krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hod odležet.
Ingredience: