Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizované ořechy na medu

Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizované ořechy na medu

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *

Ingredience:
200 g salátových listů
300 g brambor
200 g květáku
250 g cherry rajčat
50 g vlašských ořechů
1 lžíce medu květového – pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje
1 lžíce oleje
výhonky řeřichy na posypání
citron
sůl a pepř
 

Postup: 

  1. Salátové listy omyjeme a důkladně osušíme. Květák očistíme, osolíme, opepříme potřeme olejem a zabalíme do alobalu a dáme grilovat do měkka. Brambory omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem, osolíme a dáme grilovat do zlatova.
  2. Med zahřejeme k varu, přidáme nakrájené ořechy a necháme vychladnout.
  3. Salátové listy smícháme s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a posypeme výhonky ředkviček.

 

 

 

 

Ingredience: