Špaldový koláč s ostružinami a tvarohem

Špaldový koláč s ostružinami a tvarohem

Ingredience

  • hrnek bio ostružin
  • 180 g bio špaldové mouky
  • ¼ bio másla
  • 125 g bio tvarohu
  • 100 g bio třtinového cukru
  • 2 bio vejce
  • 2 lžíce bio mléka
  • bio prášek do pečiva
  • kůra z bio citronu

 
POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo utřete s cukrem a žloutky, přidejte tvaroh, citronovou kůru a mléko. Promíchejte a do směsi pak vmíchejte mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně i sníh z bílků. Koláčovou formu důkladně vymažte máslem a nalijte do ní připravené těsto.  Koláč hojně ozdobte čerstvými ostružinami a pečte v troubě asi 30 minut.

TIP na závěr:
Pro prvotřídní ovoce, ale také ořechy nebo bylinky v bio kvalitě, se vydejte třeba na ekofarmu Dvůr Vyšínek, kterou najdete nedaleko Prahy. Kromě širokého výběru biopotravin farma nabízí také prohlídky hospodářství a jednodenní programy s environmentální tematikou. Více se dozvíte na dvurvysinek.eu.  

 

 

 

Ingredience: