Špaldový koláč s ostružinami a tvarohem
Ingredience
- hrnek bio ostružin
- 180 g bio špaldové mouky
- ¼ bio másla
- 125 g bio tvarohu
- 100 g bio třtinového cukru
- 2 bio vejce
- 2 lžíce bio mléka
- bio prášek do pečiva
- kůra z bio citronu
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo utřete s cukrem a žloutky, přidejte tvaroh, citronovou kůru a mléko. Promíchejte a do směsi pak vmíchejte mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně i sníh z bílků. Koláčovou formu důkladně vymažte máslem a nalijte do ní připravené těsto. Koláč hojně ozdobte čerstvými ostružinami a pečte v troubě asi 30 minut.
TIP na závěr:
Pro prvotřídní ovoce, ale také ořechy nebo bylinky v bio kvalitě, se vydejte třeba na ekofarmu Dvůr Vyšínek, kterou najdete nedaleko Prahy. Kromě širokého výběru biopotravin farma nabízí také prohlídky hospodářství a jednodenní programy s environmentální tematikou. Více se dozvíte na dvurvysinek.eu.
Ingredience: