Poctivý hovězí guláš

Poctivý hovězí guláš

Ingredience

 

POSTUP

  1. V hrnci rozpusťte lžíci sádla, a pozvolna opékejte cibuli na středním plameni, za občasného promíchání. Také přidejte sůl a kmín.
  2. Mezitím si nakrájejte maso na větší kostky a opečte na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo. 
  3. Cibuli restujte pozvolna do tmavě zlatavé barvy, ke konci podlijte trochou vývaru. Zarestujte krátce lžíci protlaku a také pár vteřin lahůdkovou papriku. Přidejte maso, osolte, opepřete a také utřený česnek.
  4. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat cca 2 hodiny, do změknutí masa.
  5. Ke konci zahustěte chlebem nebo tmavou jíškou a zamíchejte promnutou majoránku.
  6. Podávejte s chlebem a nakrájenou cibulí.  

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/poctivy-hovezi-gulas