Poctivý hovězí guláš
Ingredience
- Hovězí na guláš porcované 1 kg
- Cibule bílá 450 g
- Vepřové sádlo škvařené 1 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Kmín 1 lžička
- Sladká mletá paprika 1 lžíce
- Rajčatový protlak 1 lžíce
- Majoránka 1 lžíce
- Hovězí vývar 700 ml
- Česnek balený 2 stroužek
- Bio celozrnný žitný chléb
POSTUP
- V hrnci rozpusťte lžíci sádla, a pozvolna opékejte cibuli na středním plameni, za občasného promíchání. Také přidejte sůl a kmín.
- Mezitím si nakrájejte maso na větší kostky a opečte na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Cibuli restujte pozvolna do tmavě zlatavé barvy, ke konci podlijte trochou vývaru. Zarestujte krátce lžíci protlaku a také pár vteřin lahůdkovou papriku. Přidejte maso, osolte, opepřete a také utřený česnek.
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat cca 2 hodiny, do změknutí masa.
- Ke konci zahustěte chlebem nebo tmavou jíškou a zamíchejte promnutou majoránku.
- Podávejte s chlebem a nakrájenou cibulí.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/poctivy-hovezi-gulas