Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů

Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů
Ingredience pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve, 250 g
1 balení zakysané smetany
1 balení ricotty
2 vejce, rozšlehané
1/4 šálku strouhaného parmazánu
1/4 šálku nastrouhané petržele
1 balení mozzarelly

Na Alfredo omáčku
90 g másla
150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
315 ml (1 a 1/4 šálku) smetany ke šlehání
3 PL najemno nasekané čerstvé petrželky
tymián
sůl a pepř na dochucení
 
 
POSTUP
Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do velké mísy.

Omáčku Alfredo si připravíme následovně: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme parmazán a smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme, doku nezhoustne. Ochutíme ji petrželkou, solí, pepřem a tymiánem, následně přelijeme do velké mísy k uvařeným těstovinám.

Do mísy přidáme ještě zakysanou smetanu a vše dobře promícháme.

Polovinu těstovin dáme na dno zapékací mísy.

V menší misce smícháme ricottu, vejce, parmazán a většinu petrželi a polijeme tím část těstoviny, které máme v zapékací míse.

Následně na to přidáme druhou polovinu těstovin, nakonec posypeme mozzarellou a zbylou petrželkou a pečeme 25-30 min.