Hruškovo-pomerančový pečený čaj
Ingredience
- bio pomeranč
- 2 bio hrušky
- bio skořice
- bio hřebíček
- šťáva z bio citronu
- 2 ks bio cukru
- lžíce bio třtinového cukru
- 1 dcl rumu
POSTUP
Pomeranče a hrušky opláchněte, zbavte slupek a hrušky také jádřinců. Ovoce nakrájejte na malé kostičky, vložte do misky, přidejte cukr, rum, koření, citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Směs rozložte na pekáč a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně 60 minut. Po vyjmutí z trouby naplňte vymyté sklenice směsí, pečlivě uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte přibližně 8 hodin odpočívat. Pro finální přípravu čaje dejte do hrnečku dvě lžičky zavařené směsi, zalijte vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat a podávejte.