Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Suroviny

  • 1 kg BIO hovězí kližky
  • 0,8 kg cibule
  • 0,5 kg bílé papriky
  • 1 rajče
  • 1 větší brambora
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprika
  • 2 lžíce jemně mleté růžové papriky (ideálně paprika z Kalocsi)
  • sůl, mletý pepř

Postup

  • Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky, rozdrcenými stroužky česneku, rajčetem, paprikami nakrájenými na kostičky a celou chilli papričkou. Směs osolte, opepřete a nechte 2–3 hodiny odležet (můžete nechat i přes noc).
  • Odleželou směs masa a zeleniny vložte do kotlíku na mírný plamen a dejte dusit. Jakmile se vydusí šťáva, podle potřeby podlévejte malým množstvím vody a občas míchejte ode dna. Jakmile maso změkne a šťáva je silná, přidejte jednu bramboru nakrájenou na plátky a vařte, dokud se nerozpadne a nezahustí šťávu.
  • Posypte hladinu horkého guláše mletou paprikou, promíchejte a podávejte s pečivem.