Halloweenské dobroty s Baileys

Halloweenské dobroty s Baileys

ČARODĚJNICKÉ KLOBOUČKY

Pokud patříte mezi milovníky křehkých dezertů, čarodějnické kloboučky si jistě zamilujete. Připravte si jednoduché sněhové pusinky a vychutnejte si tu správnou sváteční atmosféru. Dokonalé spojení hořké čokolády a jemného krému s kapkou likéru Baileys Original, ve kterém se snoubí čerstvá smetana s irskou whisky, ocení každý mlsný jazýček. 

Ingredience:

4 vaječné bílky
100 g drcených pistácií
zelené potravinářské barvivo
300 g cukr moučka
50 g hořké čokolády
1 dcl krémového likéru Baileys Original

 

 

Postup:

  1. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a poté za stálého míchání přisypávejte po částech cukr. Směs decentně obarvěte zeleným potravinářským barvivem, které dodá pusinkám halloweenský nádech.
  2. Vymažte plech máslem a pomocí zdobícího sáčku vytvarujte sněhové pusinky. Nechte péct 15 minut při 100 - 150 °C.
  3. Mezitím nechte 1 dcl Baileys Original prohřát v hrnci. Smíchejte s čokoládou a pomocí metličky vytvořte hladkou směs.
  4. Spodek sněhových pusinek namočte do čokolády a ihned poté do drcených pistácií.
  5. Kloboučky vyskládejte na tác a servírujte k nim v oblé sklence krémový likér Baileys Original na ledu.

 

HALLOWEENSKÉ KOŠÍČKY

Oranžová a černá – to jsou barvy, které jsou s tímto svátkem jednoznačně spojené. Zatímco černá barva symbolizuje strašidelnou část, oranžová vyjadřuje podzimní sklizeň a radost. Inspirujte se speciálním receptem, v němž temnou stránku představuje čokoládový topping. Cupcaky jsou oblíbenou formou dezertu každé moderní hospodyňky. Příprava je snadná, rychlá a vybírat můžete z nesčetného množství kombinací těsta a krémů.

Ingredience:

225 ml krémového likéru Baileys Original
250 g hladké mouky
3 čajové lžičky kypřícího prášku
½ čajové lžičky soli
125 g hnědého cukru
1 střední vejce
90 ml rostlinného oleje
1 pomeranč
50 g tmavé čokolády

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Do mísy si připravte všechny suché ingredience - mouku, kypřící prášek, sůl, hnědý cukr. V jiné nádobě vymíchejte z Baileys, vejce a oleje hladkou směs.
  3. Do tekuté směsi postupně přisypávejte suché ingredience a důkladně promíchejte metličkou.
  4. Na plech si vyskládejte papírové košíčky a naplňte je připraveným těstem. Pečte 25 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté nechte vychladnout.
  5. V horké lázni si rozpusťte tmavou čokoládu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
  6. Jakmile jsou cupcaky vychladlé, ponořte je kloboučky do čokolády. Nechte ztuhnout a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo marshmallow.

TIP: Připravte si domácí marshmallow bonbony! Do hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 225 g cukru a vařte, dokud nevznikne sirup. Do vyšší nádoby nasypte želatinu, zalijte 50 ml vroucí vody a promíchejte. Přidejte cukrový sirup, oblíbené aroma a vyšlehejte do husté pěny. Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte přes noc do lednice. Z plátu vykrájejte libovolné tvary marshmallow a obalte v moučkovém cukru.

 

SKOŘICOVÉ NACHOS

Plánujete si domů pozvat dámskou návštěvu? Inspirujte se originálním receptem na skořicové nachos, které vaše kamarádky rozhodně ocení. Vychutnejte si společně křupavé lupínky, jejichž sladký skořicový tón utiší jemný smetanový dip.

Ingredience:

3 tortillové placky
2 lžíce Baileys Original
1 lžíci cukru krupice
1 lžíci mleté skořice

Postup:

  1. Tortillové placky pokrájejte do tvaru nachos a vyskládejte na plech.
  2. Krémový likér Baileys Original smíchejte s cukrem a skořicí.
  3. Pomocí mašlovačky natřete skořicovou směs na pokrájené tortilly.
  4. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte zhruba 10 minut, dokud lupínky nezezlátnou do křupava.  

TIP: K nachos neodmyslitelně patří omáčka, což platí také o skořicové variantě. Připravte si dip, který sladké lupínky dokonale zjemní. Do 250 g smetanového sýru přidejte 250 g nastrouhané dýně a 80 g medu. Dochuťte vanilkovým luskem a promíchejte. Dip nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout.