Mandlové kuličky ze špaldové mouky

Mandlové kuličky ze špaldové mouky

Ingredience

  • 100 g bio másla
  • 150 g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 3 bio vejce
  • 250 g bio namletých mandlí
  • 250 g bio špaldové mouky
  • bio moučkový cukr na obalení
  • kůra z bio citronu


POSTUP

Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté smíchejte s vanilkovým a třtinovým cukrem, přidejte vejce a vyšlehejte do pěny. Přidejte citronovou kůru, mleté mandle a mouku. Těsto důkladně propracujte, zabalte do folie a nechte v lednici odležet ideálně přes noc. Ráno těsto vyválejte do tvaru válečku, ze kterého postupně oddělujte stále stejné dílky. Do každého z nich vmáčkněte celou mandli a vytvarujte do kuliček. Ty rozložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 160 stupních přibližně 15 až 20 minut. Lehce vychladlé kuličky obalujte v moučkovém cukru a nechte odpočívat v chladu a suchu.

 

Tip na závěr:
Nejrůznější druhy mouky v bio kvalitě můžete nakoupit třeba z Biofarmy Zdoňov. Ta se nachází v severovýchodních Čechách a své produkty zákazníkům nabízí na e-shopu sirebenat.cz.

 

 

 

Ingredience:

mandle mleté máslo vejce