Mandlové kuličky ze špaldové mouky
Ingredience
- 100 g bio másla
- 150 g bio třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- 3 bio vejce
- 250 g bio namletých mandlí
- 250 g bio špaldové mouky
- bio moučkový cukr na obalení
- kůra z bio citronu
POSTUP
Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté smíchejte s vanilkovým a třtinovým cukrem, přidejte vejce a vyšlehejte do pěny. Přidejte citronovou kůru, mleté mandle a mouku. Těsto důkladně propracujte, zabalte do folie a nechte v lednici odležet ideálně přes noc. Ráno těsto vyválejte do tvaru válečku, ze kterého postupně oddělujte stále stejné dílky. Do každého z nich vmáčkněte celou mandli a vytvarujte do kuliček. Ty rozložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 160 stupních přibližně 15 až 20 minut. Lehce vychladlé kuličky obalujte v moučkovém cukru a nechte odpočívat v chladu a suchu.
Tip na závěr:
Nejrůznější druhy mouky v bio kvalitě můžete nakoupit třeba z Biofarmy Zdoňov. Ta se nachází v severovýchodních Čechách a své produkty zákazníkům nabízí na e-shopu sirebenat.cz.