Poctivý houbový kuba
Recept, který má většina z nás spjatý zejména s obdobím Vánoc, a přitom je skvělý do každého chladného dne. Kroupy totiž nejenže zasytí, ale zároveň skvěle zahřejí. Pokud navíc patříte mezi milovníky hub, do receptu našich babiček se určitě stojí za to pustit!
Ingredience
- 100 g bio sušených hub
- 300 g bio krup
- 40 g bio vepřového sádla
- 2 ks bio cibule
- sůl, bio pepř
- špetka bio kmínu
- stroužek bio česneku
- bio majoránka kolik
Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte odpočívat pod pokličkou asi půl hodiny. Následně je propláchněte ve studené vodě. Ve větším hrnci na sádle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte kroupy, osolte, opepřete, přidejte kmín, majoránku a poté zalijte houbami i s nálevem. Přiklopte a vařte doměkka. Pak vše dochuťte prolisovaným česnekem a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů, směs s kroupami vložte do zapékací mísy, pokapejte zbylým sádlem a nechte zapéct na 15 minut.
Tip na závěr:
Rádi byste si udělali rodinný výlet na některou z ekofarem? Vyzkoušejte třeba Biofarmu Sasov. Nachází se na Vysočině a přímo ze dvora nabízí například hovězí nebo vepřové maso, ale také široký výběr zeleniny. Více se dozvíte na biofarma.cz.