Uhlířina

Uhlířina

Co budete potřebovat:

  • 50 g bio hladké mouky
  • 50 g bio polohrubé mouky
  • bio vejce
  • 200 g bio brambor
  • 50 g bio uzeného špeku
  • menší bio cibule
  • bio jarní cibulka
  • 50 g bio kysaného zelí
  • bio kmín
  • sůl

Nejprve si připravte noky. Smíchejte obě mouky a uprostřed udělejte důlek, do kterého rozklepnete vejce. Osolte a od okrajů do důlku vmíchávejte mouku. Až hmota začne držet pohromadě, vypracujte jednolité těsto. To nechte v sáčku přibližně půl hodiny odležet. Mezitím si uvařte brambory ve slupce doměkka a poté je oloupejte. Špek a cibuli nakrájejte na kostičky a opečte dozlatova na pánvi. Těsto rozdělte na dvě části, každou z nich vyválejte a nakrájejte na noky. Ty ve vroucí vodě vařte přibližně 15 minut doměkka. Hotové noky i na kostičky nakrájené brambory vsypte na pánev ke špeku s cibulí, okmínujte a lehce opečte. Posypte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a hotovou uhlířinu podávejte třeba s kysaným zelím.


Tip na závěr:
Pro skvělé biopotraviny se vydejte třeba na Farmu Košík, kterou najdete ve Středočeském kraji. Kromě toho, že zde nakoupíte ty nejkvalitnější produkty se můžete také rovnou ubytovat v místním penzionu a zažít s celou rodinou agroturistiku v celé své kráse! Více informací na farmakosik.cz.