Uhlířina
Co budete potřebovat:
- 50 g bio hladké mouky
- 50 g bio polohrubé mouky
- bio vejce
- 200 g bio brambor
- 50 g bio uzeného špeku
- menší bio cibule
- bio jarní cibulka
- 50 g bio kysaného zelí
- bio kmín
- sůl
Nejprve si připravte noky. Smíchejte obě mouky a uprostřed udělejte důlek, do kterého rozklepnete vejce. Osolte a od okrajů do důlku vmíchávejte mouku. Až hmota začne držet pohromadě, vypracujte jednolité těsto. To nechte v sáčku přibližně půl hodiny odležet. Mezitím si uvařte brambory ve slupce doměkka a poté je oloupejte. Špek a cibuli nakrájejte na kostičky a opečte dozlatova na pánvi. Těsto rozdělte na dvě části, každou z nich vyválejte a nakrájejte na noky. Ty ve vroucí vodě vařte přibližně 15 minut doměkka. Hotové noky i na kostičky nakrájené brambory vsypte na pánev ke špeku s cibulí, okmínujte a lehce opečte. Posypte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a hotovou uhlířinu podávejte třeba s kysaným zelím.
Tip na závěr:
Pro skvělé biopotraviny se vydejte třeba na Farmu Košík, kterou najdete ve Středočeském kraji. Kromě toho, že zde nakoupíte ty nejkvalitnější produkty se můžete také rovnou ubytovat v místním penzionu a zažít s celou rodinou agroturistiku v celé své kráse! Více informací na farmakosik.cz.