Sladcí šneci z kynutého těsta se skořicí
Sladké šneky z kynutého těsta se skořicí všichni známe a všichni milujeme. V tomto těstě je navíc jogurt, který dělá těsto extra vláčným. Věříme, že vás tento recept bude bavit a hlavně, že vám bude chutnat. Hodí se skvěle na snídani, svačinu nebo jen tak na chuť.
Doba přípravy: 120 minut
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 100 ml Čerstvého mléka z Valašska
- 100 ml Bílého jogurtu z Valašska
- 50 ml oleje
- 1 vejce
- 10 g sušeného droždí
- lžičku soli
- 1 lžíci cukru krystal
Na náplň
- 100 g másla
- 2 polévkové lžíce cukr krupice
- 2 čajové lžičky skořice
Postup:
Všechny suroviny na přípravu těsta dáme do misky. Vařečkou nebo robotem vytvoříme těsto. Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto přeložíme z misky na pracovní desku, pokud těsto lepí, pomůžeme si moukou a rozválíme těsto na obdélník. Rádýlkem nebo nožem rozřízneme těsto na proužky, které potřeme směsí másla, cukru a skořice. Proužek srolujeme do šneka. Srolované šneky přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C dozlatova. Tip: Náplň můžete obměnit s kousky čokolády, rozinkami nebo oříšky dle vašich chutí.
Ingredience:
cukr krystal droždí jogurt bílý z Valašska mléko mouka hladká vejce