Sladcí šneci z kynutého těsta se skořicí

Sladcí šneci z kynutého těsta se skořicí

Sladké šneky z kynutého těsta se skořicí všichni známe a všichni milujeme.  V tomto těstě je navíc jogurt, který dělá těsto extra vláčným.  Věříme, že vás tento recept bude bavit a hlavně, že vám bude chutnat. Hodí se skvěle na snídani, svačinu nebo jen tak na chuť.

Doba přípravy: 120 minut

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 ml Čerstvého mléka z Valašska
  • 100 ml Bílého jogurtu z Valašska
  • 50 ml oleje
  • 1 vejce
  • 10 g sušeného droždí
  • lžičku soli
  • 1 lžíci cukru krystal

Na náplň

  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce cukr krupice
  • 2 čajové lžičky skořice


Postup:  

Všechny suroviny na přípravu těsta dáme do misky. Vařečkou nebo robotem vytvoříme těsto. Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto přeložíme z misky na pracovní desku, pokud těsto lepí, pomůžeme si moukou a rozválíme těsto na obdélník. Rádýlkem nebo nožem rozřízneme těsto na proužky, které potřeme směsí másla, cukru a skořice. Proužek srolujeme do šneka. Srolované šneky přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C dozlatova. Tip: Náplň můžete obměnit s kousky čokolády, rozinkami nebo oříšky dle vašich chutí.