Albóndigas (španělské masové kuličky)

Albóndigas (španělské masové kuličky)

Co budeme potřebovat:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • ½ hrníčků jemné strouhanky
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 0,5 dl smetany ke šlehání
  • 2 zelené papriky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • nasekaná petržel
  • sušené oregano
  • olivový olej
  • sůl

Maso, cibuli, strouhanku, špetku soli a petržel smícháme a vypracujeme hmotu tak, aby nelepila. Tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na rozpáleném olivovém oleji kuličky osmahneme dohněda ze všech stran. Hotové kuličky vyjmeme a necháme v teple. Na pánvi následně podusíme na nudličky nakrájenou papriku. Až paprika změkne, přidáme drcená rajčata, najemno nakrájený česnek, oregano, sůl, smetanu a důkladně promícháme. Do omáčky přidáme masové kuličky a necháme 5 až 10 minut povařit. Podáváme teplé.

NÁŠ TIP: Masové kuličky skvěle doplní vychlazená lahev Freixenet Cordon Negro brut, která se vyznačuje světle zlatavou barvou, zelenkavými odlesky a jemným, dlouhotrvajícím perlením. Svou expresivní vůní a vyzývavou chutí si vás zaručeně získá a při podávání tradičních Albóndigas na stole zkrátka nesmí chybět.

Zakoupíte na osobnivinoteka.cz za MOC 199 Kč.