Albóndigas (španělské masové kuličky)
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého hovězího masa
- ½ hrníčků jemné strouhanky
- 1 plechovka drcených rajčat
- 0,5 dl smetany ke šlehání
- 2 zelené papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- nasekaná petržel
- sušené oregano
- olivový olej
- sůl
Maso, cibuli, strouhanku, špetku soli a petržel smícháme a vypracujeme hmotu tak, aby nelepila. Tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na rozpáleném olivovém oleji kuličky osmahneme dohněda ze všech stran. Hotové kuličky vyjmeme a necháme v teple. Na pánvi následně podusíme na nudličky nakrájenou papriku. Až paprika změkne, přidáme drcená rajčata, najemno nakrájený česnek, oregano, sůl, smetanu a důkladně promícháme. Do omáčky přidáme masové kuličky a necháme 5 až 10 minut povařit. Podáváme teplé.
NÁŠ TIP: Masové kuličky skvěle doplní vychlazená lahev Freixenet Cordon Negro brut, která se vyznačuje světle zlatavou barvou, zelenkavými odlesky a jemným, dlouhotrvajícím perlením. Svou expresivní vůní a vyzývavou chutí si vás zaručeně získá a při podávání tradičních Albóndigas na stole zkrátka nesmí chybět.
Zakoupíte na osobnivinoteka.cz za MOC 199 Kč.