Koktejl s granátovým jablíčkem

Koktejl s granátovým jablíčkem
  • Doba přípravy: 10 min
  • Obtížnost: lehká
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • gin
  • 1 granátové jablíčko
  • 1 limeta
  • tonik
  • led
  • tymián

 

Postup

  1. Vyloupejte granátové jablíčko, viz tip níže, a ořežte kůru z limety.
  2. Sestavte svůj BLUICER SAGE SJB815 jako odšťavňovač.
  3. Do sběrné nádoby dejte kostky ledu a na ně odšťavněte 1 limetu při rychlosti 1. Pak zvyšte rychlost na 7 a zpracujte 1 granátové jablíčko.
  4. Nyní sestavte BLUICER SAGE SJB815 jako mixér a zvolte program Pulse/ Ice Crush. Nasekejte led a propojte se všemi surovinami.
  5. Do každé sklenice dejte velkého panáka ginu, rozdělte na polovinu směs z mixéru (led, limeta, granátové jablíčko) a doplňte tonikem.
  6. Pro chuť přidejte snítky tymiánu, vytvoří s koktejlem na ginové bázi velmi zajímavou a nevšední chuť. My jsme přidali pro ozdobu ještě jedlé květy.

 

Typ na snadné a rychlé vyloupání granátového jablíčka:

Kolem „bubáku“ vyřízněte do slupky nožem kruh o průměru 2-3 cm. Jednou rukou držte jablko, druhou rukou odstraňte vyříznutou slupku za vystouplou část směrem vzhůru. Odkryjí se semena uložená do pouzder. Nožem nakrojte (opět pouze slupku) jablíčko ve spojích pouzder podélně až dolů – obdobně, jako když loupete pomeranč. Jednotlivé části pak půjdou hravě uvolnit nebo rozloupnete celé jablíčko, jak je vidět na fotografii 2.

 

 

Ingredience: