Opečené bagetky s pečenou dýní
Ingredience
- 400 g bio dýně Hokkaidó
- 160 g bio kozího sýra
- hrst bio dýňových semínek
- šťáva z bio citronu
- bio oregano
- sůl, bio pepř
- bio bagetka
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dýni nakrájejte na menší kostky, promíchejte s olivovým olejem a sušeným oreganem. Podle chuti osolte, opepřete a rozprostřete na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v troubě asi 20 minut, dokud dýně dostatečně nezměkne. Mezitím smíchejte kozí sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Bagetku nakrájejte na plátky, lehce potřete olivovým olejem a krátce opečte na pánvi. Následně plátky pečiva natřete kozím sýrem, poklaďte pečenou dýní, posypte dýňovými semínky a podávejte.
Náš tip:
Řepu, dýně, ale také další druhy zeleniny v bio kvalitě najdete třeba na Ekofarmě Pařilovi, která se nachází v Olomouckém kraji. Kromě toho zde chovají také ovce, kozy, krávy nebo také koně. O zábavu pro celou rodinu je zde zkrátka královsky postaráno! Více informací na ekofarmaparilovi.cz.