Opečené bagetky s pečenou dýní

Opečené bagetky s pečenou dýní

Ingredience

  • 400 g bio dýně Hokkaidó
  • 160 g bio kozího sýra
  • hrst bio dýňových semínek
  • šťáva z bio citronu
  • bio oregano
  • sůl, bio pepř
  • bio bagetka

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dýni nakrájejte na menší kostky, promíchejte s olivovým olejem a sušeným oreganem. Podle chuti osolte, opepřete a rozprostřete na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v troubě asi 20 minut, dokud dýně dostatečně nezměkne. Mezitím smíchejte kozí sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Bagetku nakrájejte na plátky, lehce potřete olivovým olejem a krátce opečte na pánvi. Následně plátky pečiva natřete kozím sýrem, poklaďte pečenou dýní, posypte dýňovými semínky a podávejte.

 

Náš tip:

Řepu, dýně, ale také další druhy zeleniny v bio kvalitě najdete třeba na Ekofarmě Pařilovi, která se nachází v Olomouckém kraji. Kromě toho zde chovají také ovce, kozy, krávy nebo také koně. O zábavu pro celou rodinu je zde zkrátka královsky postaráno! Více informací na ekofarmaparilovi.cz.

 

 

 

Ingredience:

dýně Hokaido oregano