Dokonale měkké perníčky se skořicovým ghí
Suroviny:
75 dkg mouky (nejlépe směs špaldové a pšeničné celozrnné, vhodná je i žitná)
23 dkg medu
15 dkg skořicového ghí
3 vejce
1 lžíce kakaa
2 PL lžíce směsi koření do perníku
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Postup:
1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.
- Druhý den těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm, do které vykrajujeme různé tvary.
- Ty pomocí širokého nože nebo dortové lopatky přemístíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložíme do ní plech s perníky a pečeme asi 5-7 minut.
- Po vytažení z trouby natřeme povrch pečiva bílkem, aby se perníčky hezky leskly. Podle zvyklostí pak můžeme ozdobit bílkovou polevou.
zdroj: www.ceskeghicko.cz