Dokonale měkké perníčky se skořicovým ghí

Dokonale měkké perníčky se skořicovým ghí

Suroviny:

75 dkg mouky (nejlépe směs špaldové a pšeničné celozrnné, vhodná je i žitná)
23 dkg medu
15 dkg skořicového ghí
3 vejce
1 lžíce kakaa
2 PL lžíce směsi koření do perníku
1 a 1/2 lžičky jedlé sody

 

Postup:
1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.

  1. Druhý den těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm, do které vykrajujeme různé tvary.
  2. Ty pomocí širokého nože nebo dortové lopatky přemístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložíme do ní plech s perníky a pečeme asi 5-7 minut.
  4. Po vytažení z trouby natřeme povrch pečiva bílkem, aby se perníčky hezky leskly. Podle zvyklostí pak můžeme ozdobit bílkovou polevou.

 

 

zdroj: www.ceskeghicko.cz

 

 

Ingredience:

vejce