Salát s hruškou marinovanou ve víně a balzamikovém krému
-2 hrušky
-10 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
-2 dl bílého vína
-1 tyčinka skořice
-100 g cukru
-250 g gorgonzoly
-2 pomeranče
-3 lžíce olivového oleje
-sůl a pepř
-400 g různých salátů
Na pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, do kterého nalijeme bílé víno, 5 lžic balzamikového krému s příchutí citronu a pomeranče, skořici a necháme vařit. Přidáme oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky, které vaříme asi 4 minuty doměkka. Uvařené hrušky vychladíme v chladničce. Z pomerančové šťávy, olivového oleje, zbylého balzamikového krému s příchutí citronu a pomeranče, soli a pepře vymícháme dresink, který promícháme s natrhanými listy salátů, marinovanými hruškami a gorgonzolou.
Ingredience: