Vánoční salát z tuřínu
Ingredience:
- 450 gramů tuřínu, nakrájeného na kostky,
- KetoMix Vajonézu,
- 1 lžičku citrónové šťávy,
- 1 lžičku hořčice bez cukru,
- 50 gramů kyselé okurky, nakrájené na kostičky,
- čerstvý kopr, nasekaný nadrobno,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup
Tuřín oloupejte, nakrájejte na kostky a do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a na střední teplotu vařte dokud tuřín nezměkne (měl by ale zůstat stále pevný). Sceďte a nechte okapat.
Do větší mísy vložte Vajonézu, citrónovou šťávu, hořčici, kysanou okurku, kopr, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Přidejte tuřín a opět promíchejte. Mísu zakryjte a dejte vychladit do lednice na minimálně 1 hodinu.