Lahodná ovesná kaše s Ghítelou a čerstvým ovocem
Suroviny na 2 porce:
1 hrnek ovesných vloček
2,5 hrnku mléka nebo vody
Sůl
Ghítela podle chuti (lískooříšková, BIO arašídová, kešu a kokos nebo mandle a káva)
1 banán
Čerstvé borůvky (maliny, jahody…)
Postup:
- Ovesné vločky vsypeme do kastrůlku a zalijeme mlékem či vodou, případně půl na půl.
- Přidáme špetku soli, promícháme a na mírném plamenu za stálého míchání asi 3 minuty povaříme. Pak necháme uvařenou kaši ještě 2 minuty dojít pod pokličkou.
- Kaši rozdělíme do misek a doplníme několika lžičkami Ghítely podle chuti.
- Banán nakrájíme na kolečka a rozdělíme do misek.
- Na závěr ještě ozdobíme borůvkami.
Tip Andrey Zpěvákové Dostálové z Českého ghíčka: Přípravu ovesné kaše si ještě usnadníme a urychlíme, když si ovesné vločky namočíme do mléka či vody už navečer. Ráno pak jen asi jednu minutu ohřejeme a kaše je hotová.
Ghítely jsou zdravé varianty pomazánek, které se nabízejí v těchto příchutích: lískooříšková, arašídová (Bio), kešu a kokos, mandle a káva a Ghí zlaté mléko. Na výběr máte z několika variant velikostí, abyste mohli „ochutnávat“, než se pustíte do ghíčka ve velkém. Novinkou jsou pak proteinové tyčinky Ghítela Bar, které můžou svačit i děti. K dostání jsou ve čtyřech příchutích: lískooříšková, arašídová, kešu/kokos a mandle/káva. Více na www.ceskeghicko.cz.
Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz