Čočková sekaná s humusem „cibulka“
Ingredience
2 hrnky uvařené hnědé čočky
1 cibule nadrobno nakrájená
2 nastrouhané mrkve
½ uzeného tempehu
2 stroužky česneku
½ hrnku jemných ovesných vloček
2 lžíce namletého lněného semínka
Hrst slunečnicových semínek
½ hrnku kukuřičné strouhanky
1 balení cibulového hummusu
Sůl, pepř, majoránka
Olivový olej
Postup
Před samotným začátkem si nezapomeňte předehřát troubu na 180°C.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, mrkev a nadrobený tempeh. Přidáme česnek a necháme spolupracovat.
Až usoudíme, že je směs připravená, vložíme ji společně s vařenou čočkou, ovesnými vločkami, lněným semínkem, slunečnicovým semínkem, kukuřičnou strouhankou, solí, pepřem a majoránkou do mixeru a zpracujeme (ne úplně na hladko).
Celou tuto směs nakonec spojíme s humusem. Doporučujeme zapojit ruce a trochu si s tím pohrát. Naposledy ochutnáme a případně dochutíme. Dochucení doporučujeme čerstvě nadrceným pepřem a pořádnou špetkou lásky, která už je v našem hummusu, tak ať je úplně všude ;-).
Následně vložíme do vymazané formy a necháme v předehřáté troubě po dobu 30ti minut.
Po uplynutí půl hodinky v troubě můžeme sekanou potřít tenkou vrstvou hořčice a nechat dalších 10 minut péct.
Tuto láskyplnou dokonalost můžeme podávat jako naprostou klasiku s bramborovou kaší nebo vyzkoušet něco úplně nového. Tím myslíme náš nejnovější kulinářský objev „Kimchi brambory“ plné vitamínů a probiotik. Notoricky známá chuť brambor ve spojení s asijskou pikantní chutí kimchi, které krásně křupe a dodává naší tradiční příloze špetku odvahy.
zdroj: Beavia • Čočková sekaná s humusem „cibulka“
Ingredience:
česnek mrkev strouhanka kukuřičná vločky ovesné tempeh uzený čočka humus