Krtkův dort na plech
Ingredience:
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 70 g hořké čokolády (ideálně klasická na vaření, kolem 67 % kakaa)
- 50 g másla
- 150 g hladké špaldové/Univerzální mouky* Babiččina volba
- 1 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
*Babiččina volba Univerzální – k dostání ve vybraných Hypermarketech Albert.
Na dokončení:
- drobné ovoce
- čerstvá bylinka
- šlehačka
Postup
Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouku Babiččina volba, kakao a kypřicí prášek.
Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte. Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí.
Těsto vychází na malý pekáček. Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte. Po vychladnutí nakrájejte na kostky. Podávejte se šlehačkou, čerstvým ovocem a bylinkou.