Jarní flatbread z bio mouky

Jarní flatbread z bio mouky

Ingredience

  • 250 g bio hladké mouky Babiččina volba
  • 20 ml bio nebo farmářského plnotučného mléka
  • 90 ml teplé vody
  • 4 g sušeného droždí

K dokončení:

  • 1 balení bio mozzarelly
  • 1 jarní cibulka nebo šalotka
  • 1 menší bio cuketa, pak choi nebo podobně
  • bylinky k dokončení
  • sůl a pepř

 

Postup

Veškeré ingredience smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Zaprašte moukou a nechte pod utěrkou kynout na teplém místě asi 45 minut do zdvojnásobení objemu těsta.

Zeleninu si nakrájejte na drobné proužky, mozzarellu natrhejte na drobnější kousky.

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vychází na dvě stejné placky, ty rozválejte na pomoučeném vále. Přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.

Ozdobte placky bohatě zeleninou a mozzarellou, asi jednu třetinu sýra zatím nechte stranou. Dejte placky péct. Když začnou okraje lehce zlátnout, položte nahoru zbytek sýra, upravte troubu na horní gril a nechte sýr rozpéct.

Po upečení lehce popepřete a osolte, zdobte microgreens nebo bylinkami. Podávejte na prkénku pokrájené na klínky jako pizzu.