Jarní flatbread z bio mouky
Ingredience
- 250 g bio hladké mouky Babiččina volba
- 20 ml bio nebo farmářského plnotučného mléka
- 90 ml teplé vody
- 4 g sušeného droždí
K dokončení:
- 1 balení bio mozzarelly
- 1 jarní cibulka nebo šalotka
- 1 menší bio cuketa, pak choi nebo podobně
- bylinky k dokončení
- sůl a pepř
Postup
Veškeré ingredience smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Zaprašte moukou a nechte pod utěrkou kynout na teplém místě asi 45 minut do zdvojnásobení objemu těsta.
Zeleninu si nakrájejte na drobné proužky, mozzarellu natrhejte na drobnější kousky.
Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vychází na dvě stejné placky, ty rozválejte na pomoučeném vále. Přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
Ozdobte placky bohatě zeleninou a mozzarellou, asi jednu třetinu sýra zatím nechte stranou. Dejte placky péct. Když začnou okraje lehce zlátnout, položte nahoru zbytek sýra, upravte troubu na horní gril a nechte sýr rozpéct.
Po upečení lehce popepřete a osolte, zdobte microgreens nebo bylinkami. Podávejte na prkénku pokrájené na klínky jako pizzu.