Pečené batáty plněné mexickou směsí s mletým kuřecím masem
Co budete potřebovat:
- 2 střední batáty
- 1 cibuli
- 10 g sádla
- ½ konzervy červených fazolí
- ½ konzervy kukuřice
- 2 stroužky česneku
- svazeček jarní cibulky
- 1 červená chilli paprička
- 1 limetka
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
- 250 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
POSTUP:
1/ Předehřejte si troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Batáty si rozpulte a vyskládejte na plech vždy rozkrojenou částí navrch. Pečte asi 1 hodinu.
2/ Po upečení nechte 5 minut batáty zchladnout a poté z nich vydlabejte vnitřek, který si dejte do misky. Slupky opět vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dokřupava.
3/ Mezitím si najemno nakrájejte cibuli. Poté na pánvi rozpalte trochu sádla a vsypte cibuli. Nechte ji zezlátnout a přidejte kuřecí mleté maso. Maso orestujte tak, aby bylo už hotové.
4/ V misce rozmačkejte vnitřek batátů. Propláchněte fazole a kukuřici ve studené vodě a nechte okapat, poté přidejte do misky. Oloupejte česnek a rozdrťte ho najemno. Chilli papričku nakrájejte na malé kousky společně se zelenými stonky jarní cibulky. Vše promíchejte se směsí v misce.
5/ Přidejte římský kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř a vymačkejte do směsi šťávu z limetky. Následně promíchejte s masovou směsí.
6/ Batátové „loďky“ vyndejte z trouby a naplňte směsí.
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.
Ingredience: