Lahodný a lehký hamburger
Burger
500 g mletého kuřecího masa z DZ Klatovy, 1 lžíce kremžské hořčice,
2 lisované stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1 lžička soli,
1 lžička pepře, 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule
Pečivo
4 celozrnné bulky na burgery
Dresing
100 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1/2 lžičky bazalky, šťáva z 1/2 limetky,
1 stroužek lisovaného česneku
Náplň
2 rajčata, baby salátek, 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella), 1 červená cibule.
Postup:
Nejdříve si připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo. Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.
zdroj: http://www.dzklatovy.cz/
Ingredience: