Kuřecí burger se slaninou
Příprava: 45 minut, Počet porcí: 4
Ingredience:
500 g Kuřecí mletý steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
100 g anglické slaniny
4 ks hamburgerových bulek
2 ks rajčat
2 ks červené cibule
Sušená rajčata v oleji
estragon
mletá sladká paprika
pepř
hlávkový salát
majonéza
kečup
sůl
Postup:
1/ V misce smíchejte maso a 5 pokrájených sušených rajčat a estragon.
3/ Do směsi dále přidejte mletou sladkou papriku asi 1-2 lžičky a přidejte najemno nasekanou cibuli, osolte a opepřete.
3/ Vytvarujte čtyři placky a zabalte do dvou plátků slaniny.
4/ Připravené maso grilujte asi 4 – 5 minut z každé strany. Mezitím si nakrájejte na kolečka rajčata a červenou cibuli.
5/ Rozkrojte hamburgerové bulky a opečte také na grilu. Poté je potřete majonézou, přidejte listy salátu, grilované maso a dozdobte kolečky rajčat a cibule.