Mozzarella En Carozza

Mozzarella En Carozza

Suroviny:

-buffalo Mozzarella nakrájená na tenké plátky 100g
-plátky bílého toust. chleba zbaveného kůrek 4 ks
-sušená rajčata nakrájená na plátky 4 ks
-grapefruit 1 ks
-větvičky tymiánu (nejlépe citronového) 2-3 ks
-sůl a mletý bílý pepř dle chuti
-mléko 4 lžíce
-vejce 2 ks
-muškátový oříšek (špetka)
-mouka hladká 1 lžíce
-olivový olej ke smažení 2 lžíce
Z grapefruitu odkrojíme slupku a vykrojíme měsíčky, které necháme trochu osušit. Z omytých větviček tymiánu  oddělíme lístky. Dva plátky toustového chleba obložíme Mozzarellou tak, aby nám nevylézala z okrajů. Na sýr dáme plátky sušených rajčat a dva měsíčky grapefruitu. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu

V hlubokém talíři rozmícháme vejce s mlékem, přidáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Plátky toustového chleba obalíme v hladké mouce, poté ve směsi mléka s vejcem a hned smažíme dozlatova na rozpálené pánvi s olivovým olejem (asi 2 minuty po každé straně). Hotové tousty necháme osušit na papírovém ubrousku a ihned podáváme.

TIP šéfkuchaře Romana Hadrbolce:

„Místo grapefruitu můžete v receptuře použít pomeranč, který v tomto sendviči chutná taktéž výtečně.
Při podávání nazdobte tousty větvičkou tymiánu.“

 

Ingredience: