Nevaječná? Ano! Protože i vegani chtějí čas od času jídlo, na které byli zvyklí velkou část jejich života. Jak na to jinak? Tak pojďme. Níže dostanete veškeré informace, které potřebujete k vytvoření tohoto chutného a skoro stejně jednoduchého pokrmu, jako klasická vaječná omeleta.
Co budeme potřebovat: (1 porce)
- 1 hrnek cizrnové mouky
- 1 hrnek vody
- ½ cibule
- 2 lžíce kimchi bez šťávy
- 1 menší cuketa
- pepř, sůl
- olivový olej
Jdeme na to:
V míse rozmícháme mouku s vodou. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl a vytvoříme krémové těsto, které necháme odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a cuketu, kterou osolíme. Do pánve vlijeme trochu vody a necháme uvařit cibulku s cuketou. Po vyvaření vody vložíme směs cibule a cukety do již připraveného těsta společně s pokrájeným kimchi. Toto těsto vlijeme na pánev s olivovým olejem, přikrejeme pokličkou a stejně jako obyčejnou omeletu opečeme z obou stran. Krásně zlatou a barevnou omeletu vyndáme z pánve, dáme na talíř a rozkrájíme na trojúhelníčky.
Frittata jistě zachutná všem členům vaším rodiny. Pro dětskou variantu doporučujeme použít nepálivé Kimchi.
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.