Karbanátky s ratatouille

Karbanátky s ratatouille

Ingredience:

  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 12 ml olivového oleje
  • KARBANÁTKY
  • 90 g mletého krůtího masa
  • 1 žloutek ze slepičího vejce
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka sušené bazalky
  • RATATOUILLE
  • 200 g žluté papriky
  • 180 g rajčat
  • 100 g lilku
  • provencálské bylinky

 

Postup:

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.

Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Podáváme spolu s karbanátky.

 

Zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/karbanatky-s-ratatouille

 

 

Ingredience: