Karbanátky s ratatouille
Ingredience:
- špetka soli
- špetka pepře
- 12 ml olivového oleje
- KARBANÁTKY
- 90 g mletého krůtího masa
- 1 žloutek ze slepičího vejce
- 20 g cibule šalotky
- špetka sušené bazalky
- RATATOUILLE
- 200 g žluté papriky
- 180 g rajčat
- 100 g lilku
- provencálské bylinky
Postup:
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.
Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.
Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
Podáváme spolu s karbanátky.
Zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/karbanatky-s-ratatouille
Ingredience: