Kuřecí prsa marinovaná v BBQ balzamikovém krému a obalovaná v kukuřičných lupíncích, s pečenou dýní,

Kuřecí prsa marinovaná v BBQ balzamikovém krému a obalovaná v kukuřičných lupíncích, s pečenou dýní,

Budete potřebovat:

-600 g kuřecích prsou
-400 g kukuřičných lupínků
-600 g muškátové dýně
-100 g salámu chorizo
-250 g zakysané smetany
-4 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-3 vejce
-100 g mouky, sůl
-4 lžíce olivového oleje
-2 lžíce medu
-4 dvaceti gramové špalíčky zmrazeného másla
-2 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn a tymián)

Do očištěných kuřecích prsou vyřízneme malou kapsu, do které vložíme špalíček másla. Z BBQ balzamikového krému, 2 lžic olivového oleje, lžíce bylinek a soli vymícháme marinádu, ve které necháme kuřecí prsa marinovat minimálně dvě hodiny. Prsa vyjmeme z marinády, lehce osušíme, z jedné strany pomoučníme a namočíme v rozšlehaných vejcích. Poté vložíme do rozdrcených kukuřičných lupínků
a rozložíme na plech. Pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Dýni nakrájíme na kostky 2 cm velké
a opečeme na olivovém oleji do změknutí, před koncem přidáme chorizo nakrájené na tenké nudličky, bylinky, osolíme a zakápneme lžící medu. Zakysanou smetanu lehce osolíme a použijeme ji jako studenou omáčku.

 

Ingredience: