Dýňové kuřecí kari

Dýňové kuřecí kari

 

Thajská kuchyně je plná chutí a vůní. Připravte si autentické kari v keto stylu plné čerstvé zeleniny a křehkého kuřete v krémové dýňové omáčce. Recept je určen pro 2. fázi KetoMix diety. Na 1 porci vyčerpáte 6,5 g sacharidů z denního limitu zeleniny. 

 

Co budete potřebovat (na 6 porcí): 

  • 600 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 40 g cibule, nakrájené najemno
  • 10 g čerstvého zázvoru, nakrájeného nadrobno
  • 15 g česneku, nakrájeného nadrobno
  • 1 lžíce thajského žlutého kari koření
  • 1 lžička dýňového koření
  • 150 g dýně, upravené na pyré
  • 1 plechovka kokosového mléka (nedoslazovaného)
  • 200 g zelené papriky, nakrájené na proužky
  • 500 g malých růžiček brokolice
  • 20 g šťávy z 1 limety
  • sůl a pepř podle chuti
  • řepkový olej
  • konjaková bezsacharidová rýže
  • pár lístků koriandru na ozdobu

 

Postup

Na lžíci řepkového oleje opečte v hlubší pánvi dozlatova kousky kuřete. Vyndejte na talíř a dejte stranou. Do pánve přidejte další lžíci řepkového oleje, cibuli, zázvor a česnek. Chvíli smažte. Pak posypte dýňovým a kari kořením. Nechte rozvonět. Přidejte dýňové pyré a kokosové mléko, promíchejte, osolte, opepřete a za občasného míchání povařte asi 15 minut. Pak vložte kuřecí kousky, papriku, brokolici a limetkovou šťávu. Zamíchejte a pod pokličkou na mírné teplotě vařte další 3 až 4 minuty. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podávejte s bezsacharidovou konjakovou rýží. Ozdobit můžete několika lístky koriandru. Uchovávejte v lednici maximálně 4 dny. Nebo zamrazte a spotřebujte do 2 měsíců.