Dýňové kuřecí kari
Thajská kuchyně je plná chutí a vůní. Připravte si autentické kari v keto stylu plné čerstvé zeleniny a křehkého kuřete v krémové dýňové omáčce. Recept je určen pro 2. fázi KetoMix diety. Na 1 porci vyčerpáte 6,5 g sacharidů z denního limitu zeleniny.
Co budete potřebovat (na 6 porcí):
- 600 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 40 g cibule, nakrájené najemno
- 10 g čerstvého zázvoru, nakrájeného nadrobno
- 15 g česneku, nakrájeného nadrobno
- 1 lžíce thajského žlutého kari koření
- 1 lžička dýňového koření
- 150 g dýně, upravené na pyré
- 1 plechovka kokosového mléka (nedoslazovaného)
- 200 g zelené papriky, nakrájené na proužky
- 500 g malých růžiček brokolice
- 20 g šťávy z 1 limety
- sůl a pepř podle chuti
- řepkový olej
- konjaková bezsacharidová rýže
- pár lístků koriandru na ozdobu
Postup
Na lžíci řepkového oleje opečte v hlubší pánvi dozlatova kousky kuřete. Vyndejte na talíř a dejte stranou. Do pánve přidejte další lžíci řepkového oleje, cibuli, zázvor a česnek. Chvíli smažte. Pak posypte dýňovým a kari kořením. Nechte rozvonět. Přidejte dýňové pyré a kokosové mléko, promíchejte, osolte, opepřete a za občasného míchání povařte asi 15 minut. Pak vložte kuřecí kousky, papriku, brokolici a limetkovou šťávu. Zamíchejte a pod pokličkou na mírné teplotě vařte další 3 až 4 minuty. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podávejte s bezsacharidovou konjakovou rýží. Ozdobit můžete několika lístky koriandru. Uchovávejte v lednici maximálně 4 dny. Nebo zamrazte a spotřebujte do 2 měsíců.
Ingredience:
cibule dýně kuřecí prsní limeta paprika zelená rýže zázvor brokolice mléko kokosové kari