Makovo-citronový chlebíček
Ingredience
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 50 g změklého másla
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 160 g BIO hladké mouky Babiččina volba / Babiččina volba hladká
- 90 g mletého máku
- 1 sáček kypřicího prášku
- 2 citrony
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
Vyšlehejte vejce s cukrem do nadýchané světlé pěny. Máslo a mák spolu rozpusťte ve vodní lázni, poté po lžících přidávejte do těsta. Přidejte kůru a šťávu z citronů, mouku, prášek do pečiva a tvaroh.
Vymažte formu a řádně ji vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 170 °C.
Pečte 35 minut. Pak nechte zcela vychladnout a až poté vyndejte z formy.