Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Náročnost: střední  Doba přípravy: do 60 minut  Počet porcí: 5-6 porcí

Ingredience:

Na křehké těsto:

  • 100 g másla
  • 1 vejce velikosti L
  • 175 g hladké mouky
  • špetka soli

Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem. Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto. Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.

Náplň:

  • půl dýně Hokaido
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 100 g Balkánského sýra
  • 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
  • 100 g Zakysané smetany z Valašska
  • 3 vejce velikosti M
  • cibule, sůl, pepř

Postup:

Všechny tekuté ingredience spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní. Pečeme 40-45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!

 

 

 

Ingredience:

máslo mouka hladká vejce