Slaný dýňový koláč
Náročnost: střední Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: 5-6 porcí
Ingredience:
Na křehké těsto:
- 100 g másla
- 1 vejce velikosti L
- 175 g hladké mouky
- špetka soli
Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem. Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto. Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
Náplň:
- půl dýně Hokaido
- 150 g čerstvého špenátu
- 100 g Balkánského sýra
- 200 ml Smetany ke šlehání z Valašska
- 100 g Zakysané smetany z Valašska
- 3 vejce velikosti M
- cibule, sůl, pepř
Postup:
Všechny tekuté ingredience spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní. Pečeme 40-45 min. Je to opravdu dobrota, vyzkoušejte sami!