Rybí krém se zeleninou a šafránem a Rulandské bílé

Rybí krém se zeleninou a šafránem a Rulandské bílé

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 2 mrkve
  • lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • 600 ml scezeného rybího vývaru
  • na špičku nože šafránu
  • smetana

 

Postup:

Na másle lehce orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev s bobkovým listem, zalijeme vývarem, přidáme šafrán a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Polévku rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smetanou. Polévku můžeme podávat s vařeným mlíčím nebo rybím masem. Tip šéfkuchaře! Šafrán přidávejte až nakonec, aby dlouhým vařením neztrácel aroma.

Doporučení sommelierky: Polévka a víno? Této kombinace se v žádném případě neobávejte. Ke krémové rybí polévce se báječně hodí Víno Mikulov Sommelier Club, Rulandské bílé 2021, pozdní sběr s plnější chutí a velmi intenzivní vůní hrušek a broskví. Doporučujeme podávat při teplotě 9-11 °C.

 

Ingredience:

cibule mrkev vývar