Rybí krém se zeleninou a šafránem a Rulandské bílé
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 mrkve
- lžíce másla
- 1 bobkový list
- 600 ml scezeného rybího vývaru
- na špičku nože šafránu
- smetana
Postup:
Na másle lehce orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev s bobkovým listem, zalijeme vývarem, přidáme šafrán a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Polévku rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smetanou. Polévku můžeme podávat s vařeným mlíčím nebo rybím masem. Tip šéfkuchaře! Šafrán přidávejte až nakonec, aby dlouhým vařením neztrácel aroma.
Doporučení sommelierky: Polévka a víno? Této kombinace se v žádném případě neobávejte. Ke krémové rybí polévce se báječně hodí Víno Mikulov Sommelier Club, Rulandské bílé 2021, pozdní sběr s plnější chutí a velmi intenzivní vůní hrušek a broskví. Doporučujeme podávat při teplotě 9-11 °C.