Haribo vánoční čokoládové košíčky

Haribo vánoční čokoládové košíčky

Na cca 7 velkých či 14 malých košíčků potřebujete:

  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g řepkového oleje
  • 60 g arašídového másla
  • 30 g dětských piškotů
  • medvídky Göldbaren na ozdobu

 

POSTUP

Ve vodní lázni za občasného míchání rozpustíme čokoládu společně s olejem, poté necháme lehce vychladnout. Mezí tím si rozemeleme či rozmixujeme dětské piškoty najemno, poté je smícháme s arašídovým máslem a vypracujeme hustou a lehce lepivou směs, která drží u sebe. Jakmile je čokoláda již lehce vychladlá, připravíme si košíčky na muffiny. Na dno košíku nalijeme lžičku rozpuštěné čokolády a dokonale rozprostřeme, aby pokrývala dno celé.

Z arašídového těsta uděláme placičku, která má menší průměr než náš košíček, a položíme ji na čokoládu. Je důležité, aby se arašídová náplň nedotýkala stran košíčku. Nyní přes náplň přelijeme lžíci rozpuštěné čokolády a uhladíme, aby ztekla i po stranách dolu ke dnu a obalila tak arašídovou náplň. Takto pokračujeme, dokud nemáme hotové veškeré košíčky. Nakonec poklademe medvídky na ozdobu a vložíme do lednice na cca hodinu, aby košíčky dokonale zatuhly.